Läckert spröda kokossnittar som fullkomligt smälter i munnen.

Läckert spröda kokossnittar som fullkomligt smälter i munnen.

Kokossnittar

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Läckra småkakor för alla som gillar kokos.

36–40 st

150 g smör, rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl strösocker
¾ dl riven kokos

Garnering
riven kokos
30 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en deg.

2. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö över riven kokos. Tryck till lite så den fastnar.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 14–16 min. Skär kakorna i sneda bitar, ca 2 cm breda, direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna på plåten. Ringla smält choklad över kakorna.

Etiketter: kokos, snittar