Krispigt och krämigt krispiestårta - allt på en gång i denna ljuvligt goda tårta.

Recept: Krispiestårta

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

Botten

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl Kellogg’s Rice krispies

Kräm

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör

Garnering

  • 4 dl vispgrädde
  • mörk eller ljus choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  2. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.
  3. Blanda försiktigt i Rice krispies.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt den svalna.
  6. Kräm: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten.
  7. Dela kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  8. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.
Krispiestårta med hyvlad choklad på toppen

Det är också gott att dekorera med jordgubbar eller andra färska bär.

NUVARANDE Krispiestårta
NÄSTA Citrontårta med hallonmaräng