Med cornflakes och rispuffar i smeten blir kakorna härligt knapriga. Glöm inte toppen över i:et - ringla choklad över kakorna!

Recept: Krispiga chokladbitar

Ca 5 st

INGREDIENSER

  • ¾ dl vispgrädde, 40 procent
  • 1 tsk smör
  • 1–2 tsk pepparmintsarom
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 2 dl cornflakes
  • 1 ½ dl rispuffar

Garnering

  • 50 g mörk eller ljus choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör, pepparmintsarom och choklad.
  3. Tillsätt krossade cornflakes samt rispuffar och rör om.
  4. Häll blandningen i smorda små pajformar eller i en muffinsplåt och ställ dem i kylen i ca 2 tim.
  5. Smält chokladen till garneringen över vattenbad.
  6. Lossa chokladbitarna ur . formarna och ringla över den smälta chokladen.
  7. Låt bitarna stå i kylen fram till servering.
Krispiga chokladbitar

Foto: CECILIA MÖLLER

Ringla choklad över kakorna.

Kom och besök vår bakmässa Alla älskar Hembakat i Uppsala 24-25 mars 2018!

NUVARANDE Krispiga chokladbitar
NÄSTA Chokladtrippel