Recept: Krispiga chokladbitar
Ca 5 st
INGREDIENSER
- ¾ dl vispgrädde, 40 procent
- 1 tsk smör
- 1–2 tsk pepparmintsarom
- 200 g mörk choklad, hackad
- 2 dl cornflakes
- 1 ½ dl rispuffar
Garnering
- 50 g mörk eller ljus choklad
GÖR SÅ HÄR:
- Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner smör, pepparmintsarom och choklad.
- Tillsätt krossade cornflakes samt rispuffar och rör om.
- Häll blandningen i smorda små pajformar eller i en muffinsplåt och ställ dem i kylen i ca 2 tim.
- Smält chokladen till garneringen över vattenbad.
- Lossa chokladbitarna ur . formarna och ringla över den smälta chokladen.
- Låt bitarna stå i kylen fram till servering.
Foto: CECILIA MÖLLER
Ringla choklad över kakorna.