Den rostade mandeln i smeten tillför ett gott krisp till tryffeln.

Chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. Den rostade mandeln i smeten tillför ett gott krisp.  Använd ett litet pepparkaksmått när du stansar ut de läckra tryffelstjärnorna.

Recept: Krispiga tryffelstjärnor

INGREDIENSER

Ca 50 st

Fyllning

  • 25 g sötmandel

Tryffel

  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 msk smör

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka mandeln och lägg hacket på en plåt med ­bakplåtspapper. Rosta mandeln mitt i ugnen i 7–8 min.
  2. Värm grädden på medelvärme i en kastrull. Ta kastrullen från plattan när det börjar bubbla.
  3. Lägg ner chokladen i grädden och rör om tills chokladen smält. Rör ner smöret och blanda till en slät smet. Rör försiktigt ner mandlarna.
  4. Häll ut chokladsmeten i en form, ca 18 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylskåpet tills den stelnar, det tar 2–3 tim.
  5. Stansa ut stjärnor eller andra figurer med små pepparkaksformar.
  6. Pudra gärna florsocker över godbitarna innan servering.
NUVARANDE Krispiga tryffelstjärnor
NÄSTA Minipajer med grönmögelost