Kyliga bananer, en busgod kaka

Kyliga bananer

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Busgoda goda munsbitar med bananer, jordnötssmör, choklad och salta jordnötter.


Ca 25 st 

2 bananer
ca 100 g jordnötssmör med eller utan bitar
ca 50 g salta jordnötter, hackade
ca 300 g mörk choklad, 55–70 procent 

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva bananerna. Lägg ihop dem två och två med en klick, ca 1 tsk, jordnötssmör emellan. Lägg dem i frysen i 2–3 tim.

2. Smält chokladen över vattenbad, 100 g i taget. Den tjocknar lätt när de frysta bananbitarna läggs i så du får finare och slätare choklad om du smälter lite åt gången och sedan diskar ur bunken och börjar om.

3. Ta bananbitarna ur frysen och doppa dem i chokladen. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på. Strö på lite jordnötshack. Låt bitarna stelna och förvara banangodiset i frysen.

Fler goda recept med bananer:

Banandelfiner
Bananpingviner

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!