lakritscookies-recept

Lakritscookies med pekannötter & vit choklad

Av Elisabeth Johansson  Foto Thomas Hjertén

Dessa lakritscookies får smak av både lakritsgranulat och lakrits­kola. Underbart gott tillsammans med pekannötter & vit choklad.

 Ca 18 st

200 g smör
1 ½ dl strösocker
½ dl farinsocker
2 ägg
5 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
1–2 tsk lakritsgranulat
2 krm salt
100 g vit choklad, grovhackad
1 dl pekannötter, grovhackade
3 st Kick (lakritskola) skurna i små bitar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop strö-, farinsocker och ägg i en bunke.

2. Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, bikarbonat, vaniljpulver, lakritsgranulat och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret. Blanda i chokladen. Arbeta ihop det till en deg.

3. Forma degen till runda bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner pekannötter och lakritskola i kakorna.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–8 min.