De här kakorna får smak av både lakritsgranulat och lakrits­kola.

Dessa lakritscookies får smak av både lakritsgranulat och lakrits­kola. Underbart gott tillsammans med pekannötter & vit choklad.

Recept: Lakritscookies med pekannötter & vit choklad

INGREDIENSER

Ca 18 st

  • 200 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1–2 tsk lakritsgranulat
  • 2 krm salt
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl pekannötter, grovhackade
  • 3 st Kick (lakritskola) skurna i små bitar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop strö-, farinsocker och ägg i en bunke.
  2. Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, bikarbonat, vaniljpulver, lakritsgranulat och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret. Blanda i chokladen. Arbeta ihop det till en deg.
  3. Forma degen till runda bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner pekannötter och lakritskola i kakorna.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–8 min.
NUVARANDE Lakritscookies med pekannötter & vit choklad
NÄSTA Sverigekaka