Läckra lakritscupcakes som även kan garneras med färska bär och krossade hårda lakritskarameller.

Recept: Lakritscupcakes

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2–3 tsk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl

Frosting

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk lakritsgranulat eller 3 tsk lakritspulver
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia

Garneringsförslag

  • lakritsströssel, granulat, sockerblommor, färska bär, lakritsgodis

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och lakritsgranulat fluffigt.
  2. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner det i äggsmeten.
  3. Blanda och sikta i bakpulver och vetemjöl.
  4. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt, låt det stå i formarna i 5 min.
  5. Grädda i 15–16 min. Ta ur muffinsen ur muffinsplåten. Låt de svalna på galler.
  6. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med fina sockerblommor, lakritsgodis, lakritsströssel eller färska bär.
Lakritscupcakes med frosting och sockerblommor

Foto: Rasmus Kjellberg

Spritsa lakritsfrosting på muffinsen och pynta fint.

NUVARANDE Lakritscupcakes
NÄSTA Slime