Lakritskladdkaka

En kladdig chokladkaka med turkisk peppar på toppen – en ljuvlig kombination.

Lakritskladdkaka i långpanna 

av linda andersson foto roger olsson

Recept på lakritskladdkaka i långpanna

En kladdig kladdkaka med smak av choklad och lakrits.

Ca 24 bitar

INGREDIENSER

  • 400 g smör
  • 9 dl strösocker
  • 8 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 ½ dl kakao
  • 6 dl vetemjöl

Garnering

  • ca 75 g Turkisk pepparkarameller

LAKRITSKLADDKAKA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna.
  2. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Krossa karamellerna och strö dem över smeten. Spara gärna lite att strö över innan servering.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

Kan du inte få nog av choklad och lakrits? Här hittar du fler recept:

lakrits chokladtårta med kokos Chokladtårta med lakrits och kokos

skumbollar med lakrits Skumbollar med lakrits

glasspinnar med lakrits och vit choklad Skumbollar med lakrits