Sugen på mumsmums med en lakritstwist? Prova dessa läckra lakritsskumbollar!

Sugen på mumsmums med en lakritstwist? Prova dessa läckra lakritsskumbollar!

Recept: Lakritsskumbollar

INGREDIENSER

16 st  

  • 8 smörgåsrån
  • 50 g vatten
  • 150 g strösocker
  • 75 g glykos
  • 100 g äggvitor
  • 10 g strösocker
  • 10 g lakritspulver
  • 500 g mörk choklad eller mjölkchoklad, tempererad

Garnering

  • lakritsgranulat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stansa ut 16 rundlar, 3–4 cm i diameter, ur smörgåsrånen.
  2. Koka upp vatten, strösocker och glykos till 117 grader. När glykosblandningen når 105–108 grader börjar du vispa äggvitor och strösocker på full effekt med en elvisp eller i en köksmaskin. Häll ner sockerlagen, som ska hålla 117 grader, i en stråle och vispa under tiden. Tillsätt lakritspulvret och vispa i 3–4 min. Smeten ska bli sval innan den spritsas.
  3. Fyll en spritspåse med skummet. Använd en rund tyll och spritsa ut toppar på rundlarna.
  4. Temperera chokladen och doppa sedan topparna i den. Garnera med lakritsgranulat.
NUVARANDE Lakritsskumbollar
NÄSTA Rabarberstänger