lakritssnittar

Lakritssnittar

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Tänk på att skära lakritssnittarna medan de är varma från ugnen så de får en snygg kant.

Ca 28 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
4–5 Turkisk peppar-karameller

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Krossa karamellerna i småbitar och strö över hälften på längderna.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär dem i sneda snitt, ca 2 cm breda, och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt kakorna kallna på plåten.

Etiketter: lakrits, lakritssnittar