Lakritssnittar

Knapriga snittar smaksatta med Turkisk peppar.

Lakritssnittar

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Fyll kakburken med knapriga snittar preparerade med läckra bitar av saltlakrits. Tänk på att skära lakritssnittarna medan de är varma från ugnen så de får en snygg kant.

Recept: Lakritssnittar

INGREDIENSER

Ca 28 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk ljus sirap
  • 4–5 Turkisk peppar-karameller

LAKRITSSNITTAR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
  3. Krossa karamellerna i småbitar och strö över hälften på längderna.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär dem i sneda snitt, ca 2 cm breda, och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt kakorna kallna på plåten.

Etiketter: lakrits, lakritssnittar