Supergod och lättbakad rabarberpaj som med fördel serveras med vaniljsås eller glass.

En riktigt god rabarberpaj – med smuligt täcke och vaniljsmak

Recept: Lättbakad rabarberpaj

Ca 6 port

150 g smör
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl strösocker

Fyllning
400 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i smöret och blanda till en smulig massa.

3. Skär rabarbern i mindre bitar. Blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker.

4. Lägg hälften av smuldegen i en pajform, ca 18 x 25 cm eller ca 22 cm i diameter.

5. Fördela rabarbern över och strö därefter på resten av smuldegen.

6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

 

Ps. Gör en tvist på rabarpaj – med mandelflan och vit choklad! Du hittar receptet här! 

NUVARANDE Lättbakad rabarberpaj
NÄSTA Tunna pizzor med ricottaost