Laxröra på anisfröknäcke

Lägg en klick laxröra på en bit knäcke och garnera med en bit citron.

Laxröra på anisfröknäcke

Toppa små rutor av knaprigt fröknäcke med en gudomligtgod laxröra.

Recept: Laxröra på anisfröknäcke

INGREDIENSER

Fröknäcke, 25–35 bitar

Fröknäcke

  • ½ dl linfrön
  • ½ dl chiafrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 ½–2 tsk hel anis, stött
  • ½ tsk salt
  • ½ dl neutral olja
  • 2 dl vatten, kokande

Garnering

  • ½–1 tsk flingsalt

Laxröra

  • 150 g kallrökt lax
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • ½ dl dill, finhackad
  • ca 3 tsk citronsaft, nypressad
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar

Garnering

  • citronskivor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fröknäcke: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt oljan och vattnet och rör till en något kladdig deg.
  3. Smeta ut ”degen” tunt och jämnt över en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Strö över flingsalt.
  4. Skär försiktigt ett rutmönster i degen med t ex en degskrapa.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i 55–60 min. Det ska vara riktigt torrt när det är gräddat. Om inte, så låt det stå kvar i ugnen i eftervärmen. Låt knäcket svalna på plåten.
  6. Laxröra: Skär laxen i små bitar. Blanda lax och övriga ingredienser i en skål. Smaka av med svartpeppar.
  7. Servering: Lägg en klick laxröra på en bit knäcke. Garnera med en bit citron.

Etiketter: