Limekakor i rosett

Mumsiga och knapriga kakor med smak av lime.

Limekakor

Av Eva Nordlinder foto Roger Olsson

Recept: Limekakor

Goda och lättbakade kakor med smak av lime passar utmärkt till kaffet.

INGREDIENSER

Limekakor, ca 35 st

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl gräddfil
  • 3 lime, rivet skal
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

LIMEKAKOR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa ner gräddfil och limeskal.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten till en mjuk deg.
  4. Forma matskedsstora bollar av degen. Lägg dem glest på plåtarna och platta till dem något med handen.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. De ska vara lätt gyllene i kanterna. Låt limekakorna svalna något på plåten innan de får kallna helt på galler.

För dig som inte kan få nog av citron och lime:

Citronkakor med vit choklad

Citronkakor med vit choklad

Citrondrömmar

Citrondrömmar

Citronskorpor

Citronskorpor med hasselnötter