Bountyrutor

Smarriga Bountyrutor med choklad och kokos.

Bountyrutor

Av Linda Andersson foto Roger Olsson
Bountyrutor är en förrädiskt god långpannefavorit. Tycker du om godiset Bounty kommer du att älska Bountyrutor!

Recept: Bountyrutor

INGREDIENSER

Ca 24 st

Botten

  • 3 ägg
  • 4 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 225 g smör
  • 2 dl kokande vatten

Kokoskräm

  • 225 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 påse kokos (ca 200 g)

Garnering

  • 200 g ljus choklad
  • ½ msk olja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
  4. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.
  5. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.
  6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
  7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
  8. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
  9. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!