Bountyrutor är en förrädiskt god långpannefavorit. Tycker du om godiset Bounty kommer du att älska Bountyrutor!

Recept: Bountyrutor

INGREDIENSER

Ca 24 st

Botten

  • 3 ägg
  • 4 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 225 g smör
  • 2 dl kokande vatten

Kokoskräm

  • 225 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 påse kokos (ca 200 g)

Garnering

  • 200 g ljus choklad
  • ½ msk olja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
  4. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.
  5. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.
  6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
  7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
  8. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
  9. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!

NUVARANDE Bountyrutor
NÄSTA Vetekrans med citron & kokos