Kalljäs dessa goda linfrölimpor över natten så kan du servera nygräddat bröd till frukost.

God limpa som du förbereder kvällen innan och gräddar på morgonen.

2 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
1 dl mörk sirap
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 dl linfrön
2 dl grovt rågmjöl
13–14 dl vetemjöl

Garnering
linfrön

GÖR SÅ HÄR
1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Rör ner sirap, olja, salt, linfrön, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar och forma dem till limpor. Lägg dem i limpformar, ca 1 ½ liter, klädda med bakplåtspapper. Pensla limporna med vatten och strö över linfrön.

3. Täck formarna med plast­folie och låt bröden jäsa i kylen över natten.

4. På morgonen: Ta fram limporna ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 40 min. Sänk värmen till 180 grader när du sätter in dem i ugnen. Låt bröden svalna i formarna.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Brödet gräddar du enklast i den här brödformen!

NUVARANDE Linfrölimpor
NÄSTA Saffranskrans