En söt liten fudge med fin syra från lingonsaft.

Recept: Lingonfudge

INGREDIENSER

50–60 st

  • 3 dl vispgrädde
  • 1–2 msk kakao
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 ½ msk lingonsaft, koncentrerad

Garnering

  • flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ut kakaon i grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap och smör. Låt det koka upp och koka till 124 grader. Rör hela tiden. Har du ingen hushållstermometer kan du i stället göra ett kulprov. Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Om det går att rulla smeten till en kula är den klar.
  2. Rör ner choklad och lingonsaft i smeten. Rör tills chokladen har smält.
  3. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 22 x 22 cm.
  4. Låt fudgen kallna lite och strö på flingsalt innan den stelnar helt. Skär den i lagom stora bitar. Förvaras svalt men inte i kylen.
NUVARANDE Lingonfudge
NÄSTA Macarons med jultouch