Mumsig lingontryffel.

Mumsig lingontryffel.

Lingontryffel

Av Eva Nordlinder foto Thomas Carlgren
Delikat kombination av lingon och mörk choklad i en smarrig lingontryffel.

25–30 st

200 g mörk choklad, 70 procent
2 msk smör
1 dl frysta lingon, tinade
1 msk crème fraiche
1 dl florsocker

Garnering
½ dl kakao
2 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad och smör i en skål och smält det, under omrörning, över vattenbad (kastrull med småkokande vatten).

2. Mosa lätt de tinade lingonen med en gaffel. Blanda ner dem i chokladen tillsammans med crème fraiche och florsocker. Ställ i kylen i 30–40 min.

3. Blanda kakao och kanel på en tallrik. Forma små bollar av smeten (det är ett kletigt göra) och rulla dem i blandningen. Förvara tryfflarna svalt.