Chokladpudding med ”badande” grisar.  De söta lortgrisarna går att göra en dag i förväg.

Recept: Lortgrisar

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 4 gelatinblad
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 5 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 150 g mjölkchoklad, grovhackad
  • 50 g mörk choklad, grovhackad

Garnering

  • 200 g rosa marsipan eller sockerpasta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 10 min.
  2. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Rör ner farinsocker, maizena, kakao och vaniljsocker. Värm blandningen och låt sjuda under ständig vispning tills den får en tjock konsistens. Ta kastrullen från plattan.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Vänd ner chokladen och rör till en slät kräm.
  4. Spritsa eller häll puddingen i små glasburkar och ställ dem i kylen i minst 2 tim.
  5. Dela upp marsipanen i 12 större och 12 mindre bitar, men spara lite marsipan till öron, klövar, trynen och knorrar. Forma grisarnas kroppar av de större bitarna och huvudena av de mindre. Forma öron, klövar, trynen och knorrar och sätt dem på grisarna, använd en kniv eller ett marsipanverktyg så går det lättare.

lortgrisar av marspian i hö

NUVARANDE Lortgrisar i chokladpudding
NÄSTA Marsipanägg med strössel