Dessa macarons är små härliga färgklickar på kakbordet.

Dessa macarons är små härliga färgklickar på kakbordet.

Recept: Macarons med jultouch

INGREDIENSER

Ca 15 st

  • 60 g sötmandel, finmalen
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggvitor, kalla (60 g)
  • 2 msk strösocker
  • grön hushållsfärg

Fyllning

  • 100 g lingon, färska eller tinade
  • 150 g vit choklad
  • 1 msk vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.Häll mandel och florsocker i en mixer och kör tills allt är väl blandat. Sikta ner blandningen direkt på en bakplåt. Ställ in plåten mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut plåten och låt det kallna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. När äggvitorna är fasta, tillsätt sockret, lite i taget, under ständig vispning.
  3. Tillsätt hushållsfärgen i den hårdvispade äggvitan. Prova dig fram till hur många droppar du behöver, färgen har en tendens att blekna under gräddningen. Vispa så att färgen fördelar sig jämnt i smeten.
  4. Sikta blandningen av mandel och florsocker över äggvitorna och blanda försiktigt ihop smeten med en slickepott. Flytta över smeten i en spritspåse.
  5. Spritsa ca 30 jämna klickar, stora som femkronor, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt dem vila på en torr plats i minst 1 tim så att det bildas en skorpa. Grädda dem mitt i ugnen i 10 12 min.
  6. Lossa försiktigt kakorna från papperet med en tunn spatel. Du kan även föra över papperet med kakorna på ett fuktigt underlag, exempelvis en bakduk, så lossnar de lättare. Låt dem kallna.
  7. Kör lingonen i en mixer och sila av vätskan i en skål. Smält den vita chokladen över vattenbad och tillsätt grädden. Ta bort blandningen från värmen och häll i vätskan från lingonen. Rör ihop och låt kallna.
  8. Bred fyllningen på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna som lock. Förvara dina macarons svalt i ca 1 tim innan de serveras.
NUVARANDE Macarons med jultouch
NÄSTA Ischoklad med saffran