Mandelkrokant

Underbar mandelkrokant som kommer att knocka dina gäster av stolen.

Mandelkrokant

av hannah kompanik
Härlig mandelkrokant med choklad.

Ca 30 st

Ingredienser
1 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 1/3 dl strösocker
30 g smör
200 g mandelspån
200 g choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp grädde, sirap och strösocker i en kastrull. Ta bort ka­strullen från värmen när det börjar koka. Rör ner smör och mandelspån.

2. Stryk ut massan i en rektangel, 20 x 30 cm, på ett bakplåtspapper. Låt det svalna.

3. Smält chokladen över vattenbad och stryk den på mandelkrokanten. Låt chokladen stelna.

4. Skär den rumstempererade mandelkrokanten med en vass kniv i avlånga bitar.

Fler goda recept:

Pekan- och kolabars
Snickersbitar
Wienernougat

 

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!