marängkransar

Marängkransar

Av: Anna Nordh
Häng små marängkransar i julgranen eller använd som servettringar.

Recept: Marängkransar

INGREDIENSER

30–40 st

Maräng

  • 100 g äggvita
  • 3 dl strösocker

Garnering

  • ätbart glitter
  • sidenband

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 80 grader. Häll äggvita och strösocker i en metall- eller glasskål och ställ
    den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den har nått 62 grader.
  2. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med elvisp tills den har blivit kall.
  3. Sätt i en liten rund tyll i en spritspåse och en liten krustyll i en annan. Fyll
    spritspåsarna med marängsmeten och spritsa ut små toppar i ringar på bakplåtspapper.
  4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 min. Låt dem svalna. Pudra ev över glitter.
    Knyt band runt kransarna.

Ischoklad med saffran

Ischoklad med saffran

Läcker ischoklad med saffran gör sig fint på godisbordet.

Klassiska chokladbollar.

Chokladbollar

Chokladbollar är enkla att göra och innehåller få ingredienser.

rosa polkamaränger i korg

Rosa polkamaränger

Melerade maränger som är knapriga på ytan och lite sega i mitten.

Polkagrishjärtan

Polkagrishjärtan

Fina ätbara polkagrishjärtan att dekorera julbordet med.

Ugnsbakade fikon med chèvre, honung & valnötter

Ugnsbakade fikon med chèvre, honung & valnötter

Gratinerade fikon med getost, honung & valnötter.