Häng marängkransar i julgranen eller använd som servettringar.

Häng små marängkransar i julgranen eller använd som servettringar.

Recept: Marängkransar

INGREDIENSER

30–40 st

Maräng

  • 100 g äggvita
  • 3 dl strösocker

Garnering

  • ätbart glitter
  • sidenband

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 80 grader. Häll äggvita och strösocker i en metall- eller glasskål och ställ
    den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den har nått 62 grader.
  2. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med elvisp tills den har blivit kall.
  3. Sätt i en liten rund tyll i en spritspåse och en liten krustyll i en annan. Fyll
    spritspåsarna med marängsmeten och spritsa ut små toppar i ringar på bakplåtspapper.
  4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 min. Låt dem svalna. Pudra ev över glitter.
    Knyt band runt kransarna.

NUVARANDE Marängkransar
NÄSTA Plättar med gravad lax & picklad lök