Supersmarriga marshmallowbrownies med  chokladkrisp.

Supersmarriga marshmallowbrownies med chokladkrisp.

Marshmallowbrownies med chokladkrisp

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén & Roger Olsson
Marshmallowbrownies med chokladkrisp, en ljuvlig kaka för alla som gillar sött.

20–25 bitar

200 g mörk choklad
100 g smör
3 ½ dl strösocker
4 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.

3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.

5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.

6. Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.

7. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.