Gult strössel med citrussmak gör dessa marsipanägg extra goda.

Gult strössel med citrussmak gör dessa marsipanägg extra goda.

Marsipanägg med strössel

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Färggranna godbitar som döljer både vit och mörk choklad samt mandelmassa.

20–25 st

50 g mörk choklad, finhackad
200 g mandelmassa, riven
1 dl florsocker
200 g vit choklad, hackad
ca 3 dl strössel

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda mörk choklad, mandelmassa och florsocker ordentligt.

2. Forma massan till små ägg.

3. Smält den vita chokladen över vattenbad.

4. Häll upp strösslet i en skål eller på en tallrik.

5. Doppa äggen i den smälta chokladen och rulla dem sedan i strössel. Låt dem stelna i kylskåp.

Ett annat fint godis med marsipan hittar du  här: Mozartkulor