Marsipanbrownies

Bjud på en läcker brownie med marsipan & choklad.

Marsipanbrownies

Brownien med sötmandel är täckt med både marsipan och chokladglasyr.

Recept: Marsipanbrownies

INGREDIENSER

Ca 20 bitar

Chokladkaka

  • 113 g ljus choklad
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vatten, kokhett
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt, flytande
  • 1 tsk mandelextrakt, flytande
  • 2 ½ dl mjölk
  • 100 g sötmandel, hackad
  • 400 g vit marsipan

Pensling

  • ljus sirap

Chokladglasyr

  • 400 g mörk choklad, grovhackad
  • 3 msk smör

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Bryt chokladen i mindre bitar. Blanda choklad, kakao och det heta vattnet tills chokladen har smält. Låt blandningen svalna.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en annan skål.
  3. Vispa smör och strösocker pösigt i en tredje skål. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
  4. Rör ner vanilj- och mandelextrakt i den smälta chokladen. Tillsätt en del av mjölblandningen och mjölken och avsluta med den återstående delen av mjölblandningen. Blanda ihop det med smörblandningen. Vänd ner sötmandeln.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 x 35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Kavla ut marsipanen till en rektangel, 25 x 35 cm.
  7. Pensla kakan med sirap och täck den med marsipanen.
  8. Chokladglasyr: Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner smöret och blanda till en jämn smet med en konsistens ungefär som majonnäs.
  9. Fördela chokladen över marsipanen. Skär upp kakan i 20 bitar när chokladen har stelnat.

Etiketter: