Mättande omelett som blir extra fluffig med crème fraiche i smeten.

Miniomeletten blir extra fluffig med crème fraiche i smeten.

Recept: Miniomelett

INGREDIENSER

2 st

  • 2 ägg
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk riven ost, vällagrad
  • ½–1 dl färsk babyspenat, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • persilja, färsk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och crème fraiche i en skål. Rör ner ost och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll omelettsmeten i två smorda små gjutjärnspannor, ca 13 cm i diameter. Grädda omeletterna mitt i ugnen i 10–15 min tills omeletten stannat men ändå är krämig.

Tips! Du kan också grädda omeletten i en större ugnsfast panna, ca 20 cm i diameter.

NUVARANDE Miniomelett
NÄSTA Pistasch- & mandelmazarin