Minipavlova med jordgubbsgrädde. Har du tillgång till smultron så är de nästan oslagbara som dekoration på marängerna. Sötare än så här blir det inte!

Minipavlova med jordgubbsgrädde. Har du tillgång till smultron så är de nästan oslagbara som dekoration på marängerna. Sötare än så här blir det inte!

Minipavlova med jordgubbsgrädde

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Minipavlova – de här små marängerna är perfekta som efterrätt i stället för tårta på kalaset.

Ca 6 st

Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 ½ tsk maizena majsstärkelse
¾ tsk vitvinsvinäger

Dekoration
ca 5 dl jordgubbar
3 dl grädde
smultron

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum.

2. Vispa i maizena och därefter vinägern i skummet.

3. Rita 6 rundlar, 8–10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.

5. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Blanda jordgubbarna med grädden och fyll groparna på marängerna med blandningen precis före servering. Dekorera dem med smultron.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!