Minitryfflar glutenfria i ask

De röda, runda minitryfflarna kan ätas som de är eller användas som garnering på en tårta.

Glutenfria minitryfflar

AV EVA SMULTRONGÅRD & HANNA ERIKSSON FOTO LINA ÖSTLING
Röda, runda och små mumsiga tryfflar som kan ätas som de är eller användas som dekoration på en vintertårta.

Recept: Glutenfria minitryfflar

INGREDIENSER

18 stora eller 70 små

  • 25 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl vispgrädde
  • 250 g vit choklad, grovhackad
  • 30 ml röd hushållsfärg (1 flaska)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret och grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält.
  2. Tillsätt hushållsfärgen, smeten ska bli ordentligt röd.
  3. Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm, klädd med plastfolie. Ställ in formen i kylen i minst 2 tim.
  4. Lyft ur plasten med tryffelsmeten ur formen och skär små fyrkanter, ca 2 x 2 cm. Rulla dem till jämna kulor.

Etiketter: