mintchokladbollar

Gör chokladbollarna extra små och rulla dem i smält mintchoklad och kokos.

Mintchokladbollar

AV EVA NORDLINDER FOTO THOMAS HJERTÉN
Små söta chokladbollar med smak av mint. Snabbt och enkelt godis med få ingredienser. Gör man små får man äta två!

Recept: Mintchokladbollar

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk kaffe, kallt

Garnering

  • 100 g mintchoklad, t ex Odense
  • ca 100 g riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt smöret och kaffet och blanda till en deg.
  3. Forma små bollar, 2–3 cm i diameter, och lägg dem på en liten bricka. Ställ brickan kallt i ca 15 min.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Häll kokos på en tallrik.
  5. Rulla chokladbollarna snabbt i chokladen, använd t ex två gafflar.
  6. Lägg dem på fatet med kokos och täck dem helt med kokos. Lägg dem på ett finmaskigt galler eller en bricka. Ställ bollarna kallt och förvara dem i kylen fram till servering.

Etiketter: