Minttryfflar toppade med kokos

Mumsigt krämiga chokladtryfflar med en mild smak av mint.

Minttryfflar med kokos

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson

Recept på minttryfflar med kokos

Ljuvliga små tryfflar som smälter i munnen.

INGREDIENSER

30–35 st

Minttryfflar

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 1–2 droppar pepparmintolja

Garnering

  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 1 dl riven kokos

MINTTRYFFLAR – GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp grädden i en kastrull och låt den puttra i ca 1 min. Ta bort kastrullen från plattan.
  2. Rör ner chokladbitarna så att de smälter. Smaksätt med pepparmintolja. Låt blandningen stå och svalna i rumstemperatur. Täck därefter över smeten och ställ in den i kylen i 1–2 tim.
  3. Blanda florsocker, vaniljsocker och kokos.
  4. Forma små kulor av tryffeln och rulla dem i socker- och kokosblandningen. Förvara tryfflarna i kylskåp.

chokladtryfflar med flingsalt
Prova gärna också vårt läckra recept på chokladtryffel med pistaschnötter & flingsalt

För dig som inte kan få nog av choklad: