Mjölkchokladcheesecake

Krämig och god mjölkchokladcheesecake på en härligt smulig botten.

Mjölkchokladcheesecake

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Krämig och god cheesecake med mjölkchoklad på en härligt smulig botten.

Recept: Mjölkchokladcheesecake

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

Botten

  • 20 digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mjölkchoklad, hackad

Garnering

  • ca 50 g mjölkchoklad, hyvlad några röda vinbär

MJÖLKCHOKLADCHEESECAKE – GÖR SÅ HÄR:

  1. Kläm fast ett bakplåts-papper i botten på en springform, ca 23 cm
    i diameter.
  2. Botten: Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret i en bunke. Tryck ut degen i botten på formen. Låt den stå i kylen i ca 30 min.
  3. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Smält mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskosten och vaniljsockret. Låt det svalna. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.
  4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i 4–5 tim. Ta fram den ca 20 min innan servering. Garnera med choklad och vinbär.

Fler goda recept:

Björnbärskaka med ingefära
Kanelrutor
Wertherskakor

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!