Mjölkchokladcheesecake

Mjölkchokladcheesecake

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Krämig och god cheesecake med mjölkchoklad på en härligt smulig botten.

Ca 12 bitar

Botten
20 digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad, hackad

Garnering
ca 50 g mjölkchoklad, hyvlad några röda vinbär

GÖR SÅ HÄR
1. Kläm fast ett bakplåts-papper i botten på en springform, ca 23 cm
i diameter.

2. Botten: Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret i en bunke. Tryck ut degen i botten på formen. Låt den stå i kylen i ca 30 min.

3. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Smält mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskosten och vaniljsockret. Låt det svalna. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.

4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i 4–5 tim. Ta fram den ca 20 min innan servering. Garnera med choklad och vinbär.

Fler goda recept:
Björnbärskaka med ingefära
Kanelrutor
Wertherskakor

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!