Smarriga och glutenfria kolor med knapriga nötter, god kokos och len mjölkchoklad.

Recept: Mjölkchokladkola med kokos & mörk choklad

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 1 dl pekannötter, grovhackade
  • 2 dl riven kokos
  • 260 g vispgrädde
  • 140 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl mörk sirap
  • 200 g mjölkchoklad
  • ½ tsk salt

Garnering

  • 300 g mörk choklad, smält
  • riven kokos, rostad
  • pekannötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rosta nötterna tillsammans med kokos i en torr stekpanna på medeltemperatur tills de börjar få färg, dra då av stekpannan från plattan. Lägg bakplåts- papper i botten på en form, ca 25 x 30 cm.
  2. Värm grädde, smör, strösocker, sirap, choklad och salt i en kastrull. Värm det på svag värme tills smöret smält helt. Höj till medeltemperatur och låt det koka i ca 25 min, rör om med jämna mellanrum. Håll koll på kolan med en termometer och låt den koka till ca 124 grader. Gör ett kulprov genom att droppa ner lite kola i ett glas med kallt vatten. Rulla kolan mellan fingrarna för att se om den är klar.
  3. När kolan är färdig, blanda den med kokos och pekannötter och häll smeten i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.
  4. Skär kolan i fina bitar och doppa dem i smält choklad, garnera med kokos och pekannötter.
NUVARANDE Mjölkchokladkola med kokos & mörk choklad
NÄSTA Nutellacheesecake