Alla goda ting är tre; pannacotta, mjölkchoklad och färska bär!

Alla goda ting är tre; pannacotta, mjölkchoklad och färska bär!

Mjölkchokladpannacotta

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Ljuvligt god och len pannacotta som smälter i munnen.

4–6 portioner

2 gelatinblad
100 g mjölkchoklad
1 msk kakao
1 msk strösocker
5 dl vispgrädde

Topping
50 g mörk choklad
½ dl vispgrädde

Till servering
färska bär

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 min. Hacka chokladen.

2. Vispa ihop kakao, socker och 1 dl grädde i en kastrull. Tillsätt resten av grädden och låt koka upp. Låt sjuda i ca 5 min.

3. Låt den hackade chokladen smälta i gräddblandningen. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner det i chokladgrädden så att det smälter. Låt chokladgrädden svalna.

4. Häll uppchokladsmeten i glas eller portions­formar. Låt den stelna i kylen i 3–4 tim.

5. Topping: Hacka chokladen grovt och lägg den en i skål. Värm grädden och häll den över chokladen. Låt chokladen smälta och rör ihop det till en slät chokladkräm. Fördela den över panna­cottan. Låt desserterna svalna. Dekorera dem med färska bär.