Spröda & sega mjölkchokladsnittar – mycket lättgjorda godiskakor som har en rykande åtgång. Galet goda med chokladbitar i degen!

Recept: Mjölkchokladsnittar

INGREDIENSER

36–40 st

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl strösocker
  • ¾ dl brunt farinsocker
  • ½ ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk bikarbonat
  • 1 liten nypa salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g mjölkchoklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
  3. Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in chokladen i degen.
  4. Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, ca 40 cm långa, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut under gräddningen.
  5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min.
  6. Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.
Mjölkchokladsnittar med chokladbitar på fat

Foto: LINDA ANDERSSON

Spröda & sega snittar!

NUVARANDE Mjölkchokladsnittar
NÄSTA Saftiga syltgömmor