Bjud på en oemotståndlig rulltårta med smak av kaffe och choklad. Det passar bra att servera en fruktsallad till rullen.

Recept: Moccarulle

INGREDIENSER

12–14 bitar

  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 5 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk kaffelikör eller starkt kaffe

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk vispgrädde
  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och luftigt, i ca 5 min. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Häll smeten i långpannan och fördela den jämnt. Grädda kakan mitt i ugnen i 10–15 min. Låt den svalna i någon minut. Vänd sedan upp den på ett bakplåtspapper täckt med ett tunt lager strösocker. Dra av bakplåtspapperet från kakan och rulla försiktigt ihop den från långsidan till en rulle med hjälp av bakplåtspapperet (som också får ligga kvar i rullen så att den enkelt går att rulla ut igen). Låt kakan svalna helt. Lägg rullen i en handduk så att den håller sig mjuk.
  4. Fyllning: Vispa grädden fast tillsammans med vanilj- och florsocker och likör eller kaffe.
  5. Rulla upp kakan försiktigt och täck den med fyllningen. Rulla ihop kakan försiktigt igen så att inte fyllningen trycks ut.
  6. Garnering: Smält försiktigt chokladen tillsammans med grädden i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt chokladen svalna något.
  7. Sikta florsocker över rullen och ringla sedan den smälta chokladen över.
Moccarulle - rulltårta med smak av kaffe

Foto: THOMAS CARLGREN

En läcker rulltårta med krämig fyllning att förgylla fikastunden med.

NUVARANDE Moccarulle
NÄSTA Klassisk kladdig kladdkaka