Morotsfrallorna blir oerhört saftiga av de rivna morötterna i degen.

Recept: Morotsfrallor

Ca 24 st

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1–2 morötter, fint rivna
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 9–11 dl vetemjöl

Garnering

  • sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
  4. Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–13 min. Låt dem svalna på plåten.
NUVARANDE Morotsfrallor
NÄSTA Chokladtryffel med flingsalt