Supergod morotskaka med smak av ingefära och apelsin.

Recept på morotskaka med ingefära

Morötter, apelsin och ingefära är en härlig kombination i en mjuk kaka.

INGREDIENSER

8–12 bitar

  • 4 ägg
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 2 ½ dl solrosolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 dl farinsocker
  • 200 g morötter, finrivna

Glasyr

  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk apelsinskal, rivet
  • 2 tsk apelsinjuice, koncentrerad
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • morot, riven

MOROTSKAKA MED INGEFÄRA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg, crème fraiche och olja till en slät smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i ägg-smeten.
  4. Vänd ner morötterna i smeten.
  5. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 tim och 15 min.
  6. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  7. Glasyr: Vispa samman alla ingredienser till en slät glasyr.
  8. Bred glasyren över kakan när den svalnat helt. Toppa eventuellt med lite riven morot.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Morotskaka med ingefära
NÄSTA Potatisscones