Tack vare morötterna blir kakan saftig och god. Den syrliga glasyren med lime är pricken över i.

En fantastiskt god morotskaka som förtjänar att bli bakad om och om igen.

8–10 bitar 

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl mat- eller rapsolja
3 dl morötter, fint rivna

Glasyr
60 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm
30 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, skalet

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten.
4. Vänd försiktigt ner olja och morötter.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30–40 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt den kallna.
6. Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred ut den över kakan. Dekorera ev med limeklyftor.

 

 

NUVARANDE Morotskaka med lime
NÄSTA Chokladcupcakes med salt karamellfrosting