morotsmarmelad med ingefära

Morotsmarmeladen med citron blir läckert orange.

Morotsmarmelad

AV CECILIA MÖLLER
Söt och god marmelad med morötter, citron och ingefära.

Recept: Morotsmarmelad

INGREDIENSER

Ca 5 dl

  • 250 g morötter, finrivna
  • 1 citron, finrivet skal & saft
  • ½ tsk färsk ingefära, finriven
  • 2 dl vatten
  • 500 g syltsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg morötter, citronskal och -saft, ingefära och vatten i en kastrull. Koka det på medelvärme i ca 10 min tills morötterna mjuknat.
  2. Tillsätt syltsockret och låt det koka i 5 min. Var noga med att skumma av marmeladen.
  3. Häll upp marmeladen i steriliserade glasburkar. Låt burkarna svalna i rumstemperatur. Förvara marmeladen svalt.

Etiketter: