Morotsmuffins med frosting i korg

Lite strössel på toppen är pricken över i.

Morotsmuffins med smörkrämsfrosting

Av Matilda Pettersson Foto & styling Cecilia Möller
Som en klassisk morotskaka men i muffinsform.

Recept: Morotsmuffins med smörkrämsfrosting

INGREDIENSER

Ca 15 st

Morotsmuffins

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 4 dl morötter, finrivna

Frosting

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 4 dl florsocker

Garnering

  • ev strössel

MOROTSMUFFINS – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i smeten. Tillsätt olja och morötter och blanda till en jämn smet.
  3. Fyll muffinsformarna med smet till ¾. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
  4. Frosting: Vispa smöret med elvisp tills det är ljust och fluffigt. Vispa i färskosten och sedan florsockret, lite i taget. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen. Garnera ev med strössel.