morotsmuffins

Morotsmuffins

Av Saga Areng Fotot Thomas Hjertén
Baka morotsmuffins i stället för en hel morotskaka.

 6 st

100 g sötmandel
50 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
2 ägg
1/2 apelsin, rivet skal & saft
1/2 tsk mald kanel
1/4 tsk mald muskotnöt
1 krm mald ingefära
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g morötter, finrivna

Frosting
50 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mascarpone

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal hälften av mandlarna i en mandelkvarn och hacka resten grovt.

2. Rör smör och farinsocker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner apelsinskal och -saft.

3. Blanda ihop kryddor, vetemjöl, bakpulver, hackade och malda mandlar i en bunke. Rör ner blandningen i smörsmeten. Blanda ner morötterna.

4. Ställ 6 muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem till ¾ med smet.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

6. Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt, blanda ner mascarpone och rör till en jämn smet. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på muffinsen.

Etiketter: