Baka morotsmuffins i stället för en hel morotskaka.

Baka morotsmuffins i stället för en hel morotskaka.

 6 st

100 g sötmandel
50 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
2 ägg
1/2 apelsin, rivet skal & saft
1/2 tsk mald kanel
1/4 tsk mald muskotnöt
1 krm mald ingefära
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g morötter, finrivna

Frosting
50 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mascarpone

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal hälften av mandlarna i en mandelkvarn och hacka resten grovt.

2. Rör smör och farinsocker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner apelsinskal och -saft.

3. Blanda ihop kryddor, vetemjöl, bakpulver, hackade och malda mandlar i en bunke. Rör ner blandningen i smörsmeten. Blanda ner morötterna.

4. Ställ 6 muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem till ¾ med smet.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

6. Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt, blanda ner mascarpone och rör till en jämn smet. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på muffinsen.

NUVARANDE Morotsmuffins
NÄSTA Vintertårta med kokos