Morotsrulltårta på vackert fat

Morotskaka är alltid populärt och det är trevligt att variera formen.

Morotsrulltårta

av katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren

Recept på morotsrulltårta

Gör morotskakan i rulltårtsform för att överraska dina gäster lite extra.

INGREDIENSER

10–12 bitar

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl morot, finriven
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 msk neutral olja

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula, lätt uppvispad

MOROTSRULLTÅRTA – GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt. Vänd ner morötterna.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt oljan och rör till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
  4. Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
  5. Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan i smörblandningen.
  6. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga svalt en stund med skarven nedåt. Sikta gärna florsocker över rulltårtan innan servering.

Till detta recept rekommenderar vi den här produkten från Kökets Favoriter:
Blanda smeten i en vacker Margretheskål!

Så här gör du nyttiga morotsbollar med kardemumma: