morotsscones med morotsmarmelad

Servera scones ljumna tillsammans med färskost & morotsmarmelad

Morotsscones

AV CECILIA MÖLLER
Smakrika och saftiga morotsscones med en ton av kanel.

Recept: Morotsscones

INGREDIENSER

8 bitar

  • 274 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 100 g smör, kallt
  • 1 ½ dl morot, finriven
  • ½ dl honung
  • 3 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i kuber och nyp ihop det med mjölblandningen till en grynig massa.
  2. Tillsätt morötter, honung och mjölk och blanda ihop till en deg.
  3. Forma degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Skär tvärs över kakan fyra gånger så att det bildas 8 trianglar.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. Låt det svalna på galler under bakduk. Servera sconsen ljumma.

Etiketter: