En saftig morotstårta med smak av morot och ananas.

Recept: Morotstårta

INGREDIENSER

8 bitar

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 ½ tsk mald kanel
  • 3 dl morötter, finrivna
  • 2 dl krossad ananas, avrunnen
  • 1 dl valnötter, hackade

Fyllning & frosting

  • 300 g färskost, t ex Philadelphia
  • 3 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 3 msk apelsinsaft

Garnering

  • 1 morot
  • ½ dl valnötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och olja ljust och fluffigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner det i äggblandningen. Rör till en jämn smet. Rör ner morötter, ananas och valnötter.
  3. Dela smeten i tre delar och häll den i tre smorda och mjölade springformar, ca 15 cm i diameter.
  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 30 min. Låt dem svalna i 10 min innan de tas loss från formarna. Låt dem svalna helt på galler.
  5. Fyllning & frosting: Blanda ihop alla ingredienserna. Bred ut fyllningen mellan bottnarna och runt om hela tårtan.
  6. Garnera med en skalad morot och lite valnötter.
NUVARANDE Morotstårta
NÄSTA Dubbla maränger med citronkräm