morotstartahog

Morotstårta

Av Cecilia Möller
En saftig tårta med smak av morot och ananas.

8 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl rapsolja
2 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ½ tsk mald kanel
3 dl morötter, finrivna
2 dl krossad ananas, avrunnen
1 dl valnötter, hackade

Fyllning & frosting
300 g färskost, t ex Philadelphia
3 dl florsocker
1 apelsin, finrivet skal
3 msk apelsinsaft

Garnering
1 morot
½ dl valnötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och olja ljust och fluffigt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner det i äggblandningen. Rör till en jämn smet. Rör ner morötter, ananas och valnötter.

3. Dela smeten i tre delar och häll den i tre smorda och mjölade springformar, ca 15 cm i diameter.

4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 30 min. Låt dem svalna i 10 min innan de tas loss från formarna. Låt dem svalna helt på galler.

5. Fyllning & frosting: Blanda ihop alla ingredienserna. Bred ut fyllningen mellan bottnarna och runt om hela tårtan.

6. Garnera med en skalad morot och lite valnötter.