En ask med hemgjorda Mozartkulor är en perfekt present att ge bort!

En ask med hemgjorda Mozartkulor är en perfekt present att ge bort!

Mozartkulor

Av Eva Nordlinder Foto Roger Olsson
Eleganta kulor med både nougat och marsipan täckta med mörk choklad.

Ca 20 st

200 g marsipan
70 g nougat
75 g mörk choklad, 70 procent

Garnering
sockerpärlor

GÖR SÅ HÄR
1. Dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar. Rulla nougaten till små kulor.

2. Ta en bit marsipan och platta ut den med handen. Lägg en nougatkula i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll.

3. Smält chokladen över vattenbad.

4. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna. Garnera eventuellt med en sockerpärla (tänk på att de kan vara rätt hårda att bita, var rädd om tänderna). Förvara konfekten i kylen.

Fler marsipanrecept hittar du här.

Etiketter: Choklad, marsipan, nougat