Muffins med pumpa

Muffins med pumpa och söt glasyr. Pynta dem med exempelvis physalis.

Muffins med pumpa & valnötter

AV INGRID WIKHOLM FOTO BRICE TOUL
Smakrika pumpamuffins med glasyr som kan färgas med några droppar hushållsfärg. Gör du mindre muffins blir gräddningstiden kortare.

Recept: Muffins med pumpa & valnötter

INGREDIENSER

8 stora

Pumpamuffins

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl pumpapuré, se recept sidan 93
  • 100 g valnötter, hackade
  • 1 nypa mald kanel
  • 2 1⁄3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten eller
  • pressad apelsinsaft

MUFFINS MED PUMPA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje. Tillsätt pumpapurén och blanda väl.
  3. Blanda ner nötter, kanel och mjöl blandat med bakpulver. Rör om tills det är en slät smet.
  4. Häll smeten i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
  5. Glasyr: Blanda florsocker med vatten eller pressad apelsinsaft till en trögflytande smet. Blir den för tjock, ta i mer vätska.
  6. Dekorera muffinsen med glasyren och låt dem stelna.

Muffins med pumpa och valnötter, dekorerade med physalis