Munkmuffinsen är allra godast nybakade.

Munkmuffinsen är allra godast nybakade.

Munkmuffins

Av Emma Hammenstig & Anna Nordh Foto Thomas Hjertén
Muffins som smakar som nyfriterade munkar. De är godast nybakade.

12 st

175 g smör, rumsvarmt
2 ¼ dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
¾ msk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 nypa salt
2 ½ dl mjölk

Topping
1 dl strösocker
1 tsk mald kanel
2 msk smör, smält

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en muffinsform för 12 muffins.

2. Vispa smör och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta ner halva mängden mjölblandning i socker­smeten tillsammans med hälften av mjölken. Rör försiktigt ihop ingredienserna innan resten av mjölblandningen och mjölken tillsätts.

4. Skeda upp smeten i formarna till 2⁄3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min, eller tills de är gyllenbruna.

5. Topping: Blanda ihop strösocker och kanel.

6. Pensla muffinsen med smält smör när de fort-farande är varma och strö över kanel­sockret. Ät muffinsen ljumna.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Munkmuffinsen kan du grädda i denna muffinsform!

Etiketter: Muffins, munkar