Muscovadobullar i springform med smak av smörkola. Muscovadosockret ger bullarna en ljuvlig, svag smak av smörkola.

Recept: Muscovadobullar i springform

INGREDIENSER

2 kransar

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk mald kardemumma
  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • ¼ dl strösocker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 11–13 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl muscovadosocker

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • 1–1 ½ dl sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt salt, kardemumma, muscovadosocker, strösocker, smör, ägg och mjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några min så att bullarna blir luftiga.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  3. Fyllning: Rör ihop smör och muscovadosocker.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till rektanglar, ca 28 x 40 cm. Bred hälften av fyllningen på vardera rektangel och rulla ihop dem från långsidan. Skär varje rulle i ca 11 bitar.
  5. Lägg bitarna i två smorda springformar, 24–26 cm i diameter. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandel.
  7. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna i formarna.

Här hittar du vårt grundrecept på vetedeg!

NUVARANDE Muscovadobullar i springform
NÄSTA Pinnbröd med pizzasmak