Nötiga punschpraliner. Dekorera dem med en valnötsbit.

Nötiga punschpraliner. Dekorera dem med en valnötsbit.

Nötiga punschpraliner

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Supergoda nötiga punschpraliner som ser riktigt proffsiga ut.

Ca 25 st

ca 25 hasselnötter
ca 1 ½ msk arrak punschextrakt eller 2 msk punsch
200 g mandelmassa
150 g mörk choklad

Dekoration
ca 25 valnötsbitar

GÖR SÅ HÄR

1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna. Rör om så att de inte bränns. Låt dem sedan svalna på en tallrik. Gnugga dem i en handduk så att skalet släpper.

2. Knåda in punschen i mandelmassan. Smaka av så att du får den punschsmak som passar dig.

3. Ta en hasselnöt och klä den med mandelmassa. Rulla till en liten boll.

4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad.

5. Rulla mandelmassebollarna i den smälta chokladen. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Använd till exempel två gafflar för att lyfta upp bollarna ur chokladen. Garnera dem med en liten bit valnöt. Ställ pralinerna i kylen.