Nötkakor med pumpakärnor och granatäppelkärnor

Njut av goda havrekakor fyllda med nyttigheter.

Nötkakor med pumpakärnor

Av Hannah Kompanik

Recept: Nötkakor med pumpakärnor

Goda och lättbakade nötkakor fyllda av nyttigheter. Dessa kakor innehåller både pumpakärnor, granatäppelkärnor och nötter.

INGREDIENSER

Ca 35 st

Kakdeg

  • 1 ägg
  • 100 g råsocker
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 4 g vaniljpulver
  • 3 g bakpulver
  • 200 g havregryn
  • 30 g vetemjöl
  • 40 g valfria nötter, hackade
  • 40 g pumpakärnor
  • 100 g granatäppelkärnor

Glasyr

  • 60 g florsocker
  • några droppar grenadin
  • några droppar vatten

NÖTKAKOR MED PUMPAKÄRNOR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 165 grader. Blanda ägg, råsocker och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en deg.
  2. Forma degen till 35 bollar och lägg dem på plåtar med bakplåts­papper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 25 min. Låt dem svalna.
  3. Rör ihop glasyren och ringla den över kakorna.

För dig som inte kan få nog av nötkakor:

Fyllda nötdrömmar

Nötdrömmar

Hasselnötscookies

Hasselnötscookies

Mandelkrokar

Mandelkrokar