Glutenfria rutor med Nutella.

Glutenfria rutor med Nutella.

Nutellabrownies

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Det här är kakan för dig som gillar Nutella.

26–30 st

300 g smör
5 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
2 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosmjöl
4 ägg
2 dl Nutella

Garnering
florsocker
ca 1 dl Nutella

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull, rör ner strösockret.

2. Blanda ihop kakao, salt, vaniljsocker och kokosmjöl. Rör ner det ihop med ägg och Nutella i  smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den kallna i formen.

4. Garnering: Pudra florsocker över kakan. Lägg Nutellan i en liten plastpåse. Värm den i mikron och klipp ett litet hål i ena hörnet på påsen. Ringla Nutellan över kakan.