Glutenfria nutellabrownies

Glutenfria chokladrutor med Nutella.

Nutellabrownies – glutenfria chokladrutor

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Nutellabrownies – glutenfria chokladrutor med hasselnötskräm bakade i långpanna. Det här är kakan för dig som gillar Nutella.

Recept: Glutenfria nutellabrownies

INGREDIENSER

26–30 st
Brownies

  • 300 g smör
  • 5 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl kokosmjöl
  • 4 ägg
  • 2 dl Nutella

Garnering

  • florsocker
  • ca 1 dl Nutella

GLUTENFRIA NUTELLABROWNIES – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull, rör ner strösockret.
  2. Blanda ihop kakao, salt, vaniljsocker och kokosmjöl. Rör ner det ihop med ägg och Nutella i smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den kallna i formen.
  4. Garnering: Pudra florsocker över kakan. Lägg Nutellan i en liten plastpåse. Värm den i mikron och klipp ett litet hål i ena hörnet på påsen. Ringla Nutellan över kakan.

Glutenintolerans – sant och falskt om celiaki: